Parema käe sõrmedega õige mänguliigutus (video)

Kõige olulisem osa kitarrimängu juures peale õige mänguasendi on õige mänguliigutus paremas käes. Seepärast tegin õppevideo harjutusest, millega on väga hea õiget liigutust õppida ja harjutada.

Kuidas teha harjutust kodus:

  1. Võtad õige mänguasendi ja toetad sõrmed oma keeltele.
  2. Mõtled läbi, kuidas peab sõrm liikuma: sõrm liigub peopessa nii, et sõrme nuki liiges läheb nii kaugele kui võimalik.
  3. Hakkad mängima “i” sõrmega. Mängid vähemalt 10 korda.
  4. Hakkad mängima “m” sõrmega. Mängid vähemalt 10 korda
  5. Nüüd mängid “i” ja “m” sõrmega korda-mööda, aga peale igat tõmmet toetad sõrme oma keelele tagasi. Mängid vähemalt 10 korda.
  6. Nüüd mängid “i” ja “m” sõrmega korda-mööda ja enam neid vahepeal keelele ei toeta. Jälgid, et su pöial ja “a” sõrm jäävad oma keeltele toetuma.  Mängin rütmi: ta, ta, ti-ti, ti-ti (kaks aeglast ja neli kiiret). Mängin 10 kordust .

Oluline teada:

  • Alguses võib see harjutus olla keeruline.
  • Teiste sõrmede oma keeltel hoidmise ja samal ajal ühe sõrmega mängimisega harjub ajaga.
  • “m” sõrmega on hulga raskem mängida selles harjutuses kui “i” sõrmega.

Tänan lugemast ja kaasa mõtlemast!  Kui video sulle meeldis, siis kindlasti lisa Youtube’i tellimus Kitarri Kodu kanalile. Olen toetuse eest väga tänulik. 🙂


Kui sul tekkis mõni küsimus Kitarri Kodu uue kanali või selle video kohta, kirjuta julgelt postituse alla kommentaar või võta minuga ühendust. Kui sul on ideid, millest võiksin videoid teha või kirjutada, siis anna sellest samuti teada.

PS: Külasta kindlasti Kitarri Kodu Facebooki lehekülge ja lisa see meeldivaks. Nii saad alati infot uutest postitustest ja tihti leiad sealt ka muud kasulikku.

Lisaks, hakka jälgima ka Kitarri Kodu Insagrami kontot: @kitarrikodu

Facebooki pildike

Head Harjutamist! 🙂

Jakob

 

Kirjuta midagi!

Discover more from Kitarri Kodu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top