Mis on kitarri deetsimid ja miks kõigil neid mängida on vaja?

Deetsim on muusikaline intervall (kahe heli vaheline kaugus). Seletav sõnaraamat ütleb nii: “diatoonilise helirea 10. heli; 1. ja 10. astme vahele vastav intervall”. Seda intervalli leiab kitarrimuusikas väga palju. Sellepärast on deetsimite eraldi harjutamine väga kasulik ja uusi lugusid on lihtsam õppida.

Alguses õpitakse ära viis põhilist deetsimit, mille seas on kolm erinevat võtet. Järgnevas noodis on kõik need esindatud. Lisaks on kaks harjutust deetsimite kitarril harjutamiseks ja kinnistamiseks.

Deetsimid vol. 2

Siin on järg esimestele deetsimitele. Kui eelmised tulevad juba välja, on õige aeg hakata mängima uusi deetsimeid. Tegelikult on siin ainult 4 uut, sest ülejäänud on juba eelnevalt õpidud võtted.

<object class="wp-block-file__embed" data="https://kitarrikodu.com/wp-content/uploads/2021/12/deetsimid_vol._2-1.pdf&quot; type="application/pdf" style="width:100%;height:600px" aria-label="Embed of <strong>Deetsimid vol 2Deetsimid vol 2LAE ALLA SIIT!

Kui minu õppevideod Sulle meeldivad, vajuta Youtube’is kindlasti “meeldib” nuppu ja lisa Kitarri Kodu Youtube’i kanalile tellimus. Nii saad alati teada, kui Kitarri Kodu kanalil on uus video.


Tänan lugemast! Kui Sul tekkis mõni küsimus, kirjuta julgelt postituse alla kommentaar või võta minuga ühendust. Kui Sul on ideid, millest võiksin veel kirjutada või muid küsimusi mulle vastamiseks, siis anna sellest samuti teada.


Head Harjutamist! 🙂

Jakob

3 thoughts on “Mis on kitarri deetsimid ja miks kõigil neid mängida on vaja?”

  1. Tere,Teil on väga hea koduleht,algajale lihtsasti arusaadav,tahtsin annetada aga sisselogimine millegi pärast ei õnnestunud,edu Teile ja olge ikka terve,lugup-ga J.S.

    1. Tere Jaak.

      Tänud tagasiside eest!
      Kui teil on soovi Kitarri Kodu tegemisi toetada, on seda kõige lihtsam teha läbi Kitarri Kodu Patreoni lehe: https://www.patreon.com/kitarrikodu
      Selle lehe kaudu saavad toetajad ligipääsu minu omaloomingu nootidele ning minu loodud lugude seadete nootidele.

      Edukat harjutamist!

      Jakob

  2. Pingback: Kitarriga alustamine ja harjutamine - Kitarri Kodu 🎸🏡

Kirjuta midagi!

Discover more from Kitarri Kodu

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Scroll to Top