Sõrmed ei veni? Need harjutused aitavad!

Paljudel kitarrimängijatel tuleb mingil hetkel ette olukord, kus on vaja mingisugust keerulist kohta mängida ja vasak käsi ei tee koostööd. Sõrmed lihtsalt ei ulatu. Järgnevalt näed kahte harjutust, mille abil arendada sõrmede iseseisvust ja venivust. Mõlemad harjutused on mulle õpetanud Argentiinast pärit kitarriõppejõud Patricio Zeoli (ehk Patric).

Esimene sõrmevenituse harjutus

Sõrmed ei ulatu? Patricu venitus aitab

Selles videos õpetan sulle harjutuse, mis aitab treenida sõrmede iseseisvust, püsivust ja venivust nii-öelda pikisuunal (sõrmed on samal ajal kasutusel nii madalal keelel kui kõrgel keelel).

Teine sõrmevenituse harjutus

Sõrmed ei veni? Patricu sõrmevenitus vol. 2 aitab!

Teine sõrmevenituse harjutus aitab sõrmedel venida üksteisest kaugemale. Alustavatel õppijatel on tihti raske ulatuda 4. sõrmega 4. vahesse, kui samal ajal on vaja madalamas vahes midagi peal hoida. Kogenenumatel mängijatel on mõnikord murekohaks pikad venitused üle viie vahe. Neid tuleb vahel lugudes ette ja siis peavad sõrmed suutma venida.


Kui minu õppevideod Sulle meeldivad, vajuta Youtube’is kindlasti “meeldib” nuppu ja lisa Kitarri kodu Youtube’i kanalile tellimus. Nii saad alati teada, kui Kitarri kodu kanalil on uus video.


Tänan kuulamast! Kui Sul tekkis mõni kĂĽsimus, kirjuta julgelt postituse alla kommentaar või võta minuga ĂĽhendust. Kui Sul on ideid, millest võiksin veel kirjutada või muid kĂĽsimusi mulle vastamiseks, siis anna sellest samuti teada.


Head Harjutamist! đź™‚

Jakob

Kirjuta midagi!

%d bloggers like this: