Kitarri täpid

Mis on kitarri täpid ja milleks neid vaja on?

Milleks kitarrile täpid ja kuidas neid saab?

Kitarri täpid

Kitarri täpid on väiksed valged täpikesed, mis on kitarri kaela ääre peal nii, et mängija neid näeb. Paljudel elektrikitarridel ja akustilistel kitarridel on täpid ka sõrmlaua peal samades kohtades.

Milleks on kitarri täppe vaja?

Kitarri täpid teevad kitarrimängu mugavamaks. Kui lood muutuvad keerulisemaks ja ei mängita enam ainult I positsioonis (Vaata lisaks: Mis on kitarri positsioonid?), siis tuleb osata õigeid vahesid kiirelt leida. Selleks ongi hea kasutada kitarri täppe.

Enamasti on kitarri täpid 5. vahes ja 7. vahes. Osadel pillidel pole täppe üldse või on rohkemates vahedes. Kui mul on vaja kiirelt leida üles 8. vahe, siis ma ju ei hakka ükshaaval 1. vahest järjest lugema, vaid otsin üles oma 7. vahe täpi ja panen sõrme sellest ühe võrra kõrgemasse vahesse.

Kui su kitarril ei ole täppe

Kui su kitarri peal ei ole täppe, siis saad ned sinna ise teha. Väga lihtne ja mugav viis, mida ka ise kasutan, on tavaline valgendaja. Valgendajaga saab teha täpid just sinna, kuhu on vaja. Variante on muidugi veel: erinevad kleepsud, värvid jne.


Tänan lugemast ja kaasa mõtlemast!  Kui postitus ja video sulle meeldisid, siis kindlasti lisa Youtube’i tellimus Kitarri kodu kanalile. Olen toetuse eest väga tänulik. đź™‚


Kui sul tekkis mõni kĂĽsimus Kitarri kodu uue kanali või selle video kohta, kirjuta julgelt postituse alla kommentaar või võta minuga ĂĽhendust. Kui sul on ideid, millest võiksin videoid teha või kirjutada, siis anna sellest samuti teada.

PS: KĂĽlasta kindlasti Kitarri kodu Facebooki lehekĂĽlge ja lisa see meeldivaks. Nii saad alati infot uutest postitustest ja tihti leiad sealt ka muud kasulikku.

Lisaks, hakka jälgima ka Kitarri kodu Insagrami kontot@kitarrikodu

Untitled

Head Harjutamist! đź™‚

Jakob

Kirjuta midagi!

%d bloggers like this: